Termeni si Conditii

 

I. DEFINITII

II. ACORDUL DE UTILIZARE A PROIECTULUI Bringo

III. SERVICIILE DISPONIBILE UTILIZATORILOR

IV. ACHIZITIA PRODUSELOR

V. DECLARATIILE LIVRATORULUI

VI. LIVRAREA SI PLATA PRODUSELOR

VII. RASPUNDEREA PRIVIND PRODUSELE ACHIZITIONATE

VIII. LIMITE DE ACCES SI UTILIZARE A Bringo

IX. INREGISTRAREA UTILIZATORULUI

X. DATE CU CARACTER PERSONAL SI CONFIDENTIALITATE

XI. LEGATURI CATRE SITE-URI ALE UNOR TERTE PARTI

XII. DECLINAREA SI LIMITAREA RASPUNDERII

XIII. DESPAGUBIRI

XIV. DREPTURI DE AUTOR, PROPRIETATEA INTELECTUALA

XV. NULITATI

XVI. LEGEA APLICABILA SI INSTANTA DE JUDECATA

 

 

I. DEFINITII

 

 1. Termenii utilizati in prezentul contract vor avea urmatoarele semnificatii:

 

Bringo” inseamna un program de calculator (software), care include si interfata grafica a acestuia, asupra caruia Bringo Magazin S.R.L., cu sediul in Bucureşti, Sectorul 2, Str. Barbu Văcărescu Nr. 164A, Caro Castel, Camera 2, inregistrata la Oficiul registrului comertului sub nr.  J40/13752/2016, avand cod fiscal RO36649034 (denumit in continuare "Bringo Magazin"), detine toate drepturile de autor respectiv programul de calculator conceput pentru a fi rulat pe un echipament informatic mobil, de tipul smartphone si/sau tableta, si/sau pe un computer si care este pus la dispozitia Utilizatorilor de catre Bringo Magazin, inclusiv, in functie de politicile de afaceri Bringo Magazin, prin intermediul paginii de internet www.bringo.ro („Bringo.ro” sau „Site-ul”). Prin accesarea programului de calculator Bringo se vor putea incheia raporturi juridice intre Utilizatori (Parteneri si Clienti, Livratori si Clienti), in temeiul carora Clientul va putea plasa o comanda pentru achizitionarea unuia sau mai multor Produse care vor fi afisate in interfata grafica a Bringo si care vor fi livrate Clientului de catre Livrator, in termenii si conditiile prevazute in acest contract.

 

Client” inseamna persoana fizica sau juridica care achizitioneaza unul sau mai multe Produse, prin lansarea unei comenzi ferme catre Livrator, utilizand aplicatia Bringo.

 

Partener” – inseamna orice profesionist, societate care desfășoară activități comerciale de desfacere cu amănuntul în magazine specializate sau nespecializate de produse alimentare și/sau nealimentare, care vinde Produse Clientilor urmare a comenzilor acestora efectuate utilizand Bringo.

 

Livrator” – inseamna atat Livratorul Bringo Magazin, cat si Livratorul Tert.

 

Livrator Bringo Magazin” – inseamna Bringo Magazin S.R.L. ce livreaza prin intermediul angajatilor sai Produsele Clientului, pe baza comenzii acestuia din urma lansata in cadrul aplicatiei Bringo.

 

Livrator Tert” – este o persoana fizica autorizata sau o persoana juridica ce in temeiul unor relatii contractuale cu Bringo Magazin, care includ si prezentii Termeni si Conditii, presteaza servicii constand in achizitionarea de Produse pe seama Clientului, în baza și în limitele mandatului, dupa caz, cu/fara reprezentare acordat de acesta si livrarea Produselor respectivului Client conform comenzii acestuia din urma lansata in cadrul Bringo, contra unei taxe de livrare.

 

Produs” sau „Produse” – inseamna un produs sau produse alimentare si/sau nealimentare oferite spre vanzare de catre Partener in magazinele proprii si/sau in magazinele unor terti si care sunt listate in Bringo si care pot fi achizitionate de Client si livrate acestuia prin Livrator, prin plasarea unei comenzi acceptate de Livrator prin intermediul Bringo.

 

Echipament Informatic” – inseamna un echipament informatic mobil, de tipul smartphone si/sau tableta (pe care este instalat un sistem de operare iOS , Android sau Windows Mobile), și/sau computer (de tip desktop sau laptop) si care poate rula corespunzator aplicatia Bringo.

 

Utilizator" - orice persoana care acceseaza sau utilizeaza Bringo.

 

II. ACORDUL DE UTILIZARE A SERVICIILOR Bringo

 

 1. Site-ul, precum si aplicatia Bringo disponibila in Apple Store si Google Play, inclusiv orice pagina componenta a acestora si interfata de acces la oricare dintre ofertele facute de Parteneri, continutul, produsele și serviciile puse la dispozitie de Bringo Magazin prin intermediul Bringo (in cele ce urmează in mod colectiv „Serviciile”) pot fi utilizate numai in conformitate cu prevederile acestui set de termeni si conditii.

 

 1. Prevederile mentionate aici, respectiv conditiile de utilizare a Bringo constituie contractul (denumit in continuare "Contractul") care guverneaza raporturile dintre Bringo Magazin si orice Utilizator. Inainte de a utiliza Serviciile va rugam sa cititi cu atentie acest set de termeni si conditii.

 

 1. Pentru anumite Servicii este posibil sa existe termeni si conditii suplimentare, de exemplu politici pentru un anumit Produs, pentru un anumit Partener, pentru o anumita activitate sau promotie, iar respectivele conditii suplimentare va vor fi prezentate in legatura cu Serviciile relevante aplicabile. Conditiile suplimentare se adauga termenilor si conditiilor din acest Contract si vor fi considerate parte integranta din acesta. In cazul unui conflict cu privire la Serviciile relevante aplicabile, conditiile suplimentare vor prevala fata de termenii si conditiile din acest Contract.

 

 1. Utilizarea Serviciilor, inclusiv a oricaror functionalitati ale Bringo, constituie o declaratie privind indeplinirea urmatoarelor conditii: (I) IMPLINIREA VARSTEI DE 18 ANI; (II) INEXISTENTA UNOR CIRCUMSTANTE CARE AFECTEAZA CAPACITATEA LEGALA, (III) IN CAZUL PROFESIONISTILOR, INDEPLINIREA TUTUROR CONDITIILOR LEGALE SI DETINEREA TUTUROR AUTORIZATIILOR NCESARE PENTRU A PRESTA SERVICIILE OFERITE PRIN INTERMEDIUL BRINGO/BRINGO.RO, SI (IV) ACCEPTAREA DEPLINA SI RESPECTAREA TUTUROR PREVEDERILOR DIN ACEST CONTRACT, INCLUSIV A CELOR PRIVIND LIMITAREA RASPUNDERII BRINGO SI LEGEA APLICABILA. Daca oricare dintre aceste conditii nu este indeplinita, Utilizatorul trebuie sa inceteze imediat sa acceseze sau utilizeze Serviciile.

 

 1. Pentru a asigura respectarea conditiilor de acces si utilizare a Serviciilor, Utilizatorul se obliga sa verifice la momentul fiecarei accesari a Bringo termenii si conditiile de utilizare a Bringo. Utilizarea Serviciilor, chiar si in cazul omisiunii Utilizatorului de a analiza termenii si conditiile aplicabile, reprezinta acordul expres al Utilizatorului de acceptare a respectivelor conditii.

 

 1. Fara a aduce atingere prevederilor alin. 5-6 de mai sus, pentru utilizarea Servicilor, Bringo Magazin poate solicita Utilizatorului sa isi exprime acordul cu privire la acest contract printr-o actiune specifica, care are semnificatia unui consimtanant neechivoc (e.g. bifarea unei casute specifice).

PRIN BIFAREA CASUTEI ”SUNT DE ACORD CU TERMENII SI CONDITIILE BRINGO” UTILIZATORUL:

A) ISI DA ACORDUL, MOD EXPRES, SA RESPECTE TOATE CLAUZELE DIN ACEST CONTRACT, PRECUM ȘI ORICE ALTI TERMENI SI CONDIȚII SPECIFICE APLICABILE, ASA CUM SE FACE REFERIRE LA ELE IN ACEST CONTRACT;

B) ISI DA ACORDUL, IN MOD EXPRES, PENTRU COLECTAREA, STOCAREA ŞI PRELUCRAREA DATELOR PERSONALE, ASTFEL CUM ESTE DESCRIS IN ACEST CONTRACT.

 

III. SERVICIILE DISPONIBILE UTILIZATORILOR

 

 1. Serviciile oferite de Bringo Magazin reprezinta o platforma de tehnologie care, prin intermediul Echipamentelor Informatice, permite Clientului sa plaseze o comanda in aceasta platforma, care apoi este preluata de catre un Livrator interesat si disponibil, Livrator care va fi astfel mandatat pentru:

 

(i) a achizitiona in numele si pe seama Clientului (in cazul mandatului cu reprezentare) sau in numele Livratorului si pe seama Clientului (in cazului mandatului fara reprezentare) Produse care pot fi afisate in interfata Bringo, si pentru

 

(ii) a livra Produsele respective la adresa indicata de Client (”Serviciile de Livrare”). Interfata tehnica este disponibila pentru Utilizator gratuit, dupa efectuarea inregistrarii Utilizatorului, fără ca prin aceasta sa se ințeleaga ca livrarea efectiva a Produselor comandate se poate face in mod gratuit.

 

 1. Bringo Magazin nu este parte in raporturile juridice dintre Client si Livrator, cu exceptia situatiilor in care comanda Clientului este preluata si livrata de Livratorul Bringo Magazin. In aceste situatii din urma, Bringo Magazin, in calitate de angajator, este responsabil pentru conduita Livratorilor in temeiul raporturilor de munca cu acestia din urma.

 

De asemenea, Bringo Magazin nu este parte in raporturile juridice dintre:

 

(i) Partener, in calitate de vanzator si Client, in calitate de cumparator – in situatia in care Livratorul Tert actioneaza pentru Client in baza unui mandat cu reprezentare. Astfel, vanzarea Produselor se realizeaza intre Partener in calitate de vanzator si Client in calitate de cumparator prin intermediul mandatarului Clientului (anume Livratorul Tert). Livratorul Tert este imputernicit in mod nemijlocit de catre Client pentru a achizitiona pe in numele si seama Clientului, Produse de la Parteneri.

 

(ii) dintre Partener si Livratorul Tert - in situatia in care Livratorul Tert actioneaza pentru Client in baza unui mandat fara reprezentare.

 

IV. ACHIZITIA PRODUSELOR

 

 1. Cumpararea Produselor va fi efectuata de catre Livrator, in calitate de mandatar al Clientului, pe baza comenzii plasate de catre Client in Bringo potrivit art. 8 de mai sus, iar Livratorul va achita Produsele din resursele proprii ale acestuia din urma. Achizitionarea Serviciilor de Livrare de catre Client se realizeaza la momentul in care Clientul a lansat comanda Produselor prin Bringo sau Bringo.ro, iar aplicatia confirma preluarea comenzii de catre un Livrator.

 

 1. Sumele platite in avans, cu numerar sau prin alte operatiuni cu card sau transfer bancar, de catre Livrator pe seama Clientului, in vederea achizitionarii de la Partener de Produse, vor fi decontate de Client la momentul receptiei Produselor. De asemenea, Clientul va achita, cu numerar sau prin alte modalitati permise de plata (dupa cum acestea vor fi disponibile in Bringo), contravaloarea Serviciilor de Livrare afisate in Bringo la momentul lansarii comenzii.

 

 1. Lansarea comenzilor se poate face doar dupa ce Clientul isi creeaza contul de Utilizator si furnizeaza in mod corect toate datele solicitate. Clientul poate cumpara Produse in conformitate cu preturile stabilite de Parteneri si afisate in Bringo . PRETURILE AFISATE IN BRINGO SUNT CU CARACTER INFORMATIV, ELE PUTAND VARIA IN FUNCTIE DE POLITICA COMERCIALA A FIECARUI PARTENER. BRINGO MAGAZIN NU ARE OBLIGATIA, IAR UTILIZATORUL INTELEGE SI ACCEPTA ACEST LUCRU, DE A ACTUALIZA IN TIMP REAL PRETURILE PARTENERILOR SI NU ISI ASUMA NICIO RASPUNDERE PENTRU EVENTUALELE NECONCORDANTE PRIVIND PRETURILE SAU UNELE SPECIFICATII ORI CARACTERISTICI ALE PRODUSELOR, IVITE INTRE DATELE AFISATE IN BRINGO SI OFERTA EFECTIVA A PARTENERULUI, APLICABILA IN MOMENTUL ACHIZITIEI PRODUSELOR DE CATRE LIVRATOR. De asemenea, Clientul intelege si accepta faptul ca Bringo Magazin nu influenteaza preturile Partenerilor, acestea fiind stabilite in mod unilateral de catre acestia.

 

 1. Bringo va colecta datele relevante privind Clientul şi comanda acestuia, respectiv numarul de telefon sau alte date de identificare a Clientului si tipul de Produs comandat si va transmite catre Livrator datele privind Clientul si comanda acestuia.

 

 1. Livratorul va lua toate masurile necesare pentru cumpararea si livrarea corespunzatoare a Produselor incarcate in Bringo din cadrul unei comenzi lansate si va onora comenzile primite de la Clienti in conditiile prevăzute in Bringo. In executarea Serviciului de Livrare, Livratorul se va deplasa cu mijloce proprii la Partener, va achizitiona Produsele respectand intocmai comanda Clientului, va achita contravaloarea Produselor cu mijloace financiare proprii, va transporta Produsele pastrand integritatea fizica a acestora, in conditiile de igiena si temperatura optima pentru a se evita eventuala deteriorare a produselor perisabile. Livratorul va remite Clientului impreuna cu Produsele si documentul fiscal emis de Partener care atesta pretul total al Produselor, prilej cu care va primi contravaloarea acestora. De asemenea, Livratorul va incasa de la Client si tariful pentru serviciu prestat, prilej cu care Livratorul va emite, va preda Clientului sau va transmite acestuia in acelasi timp prin corespondenta electronica la adresa de e-mail mentionata in contul de Utilizator un document contabil (chitanta) care sa ateste primirea tarifului aferent Serviciului de Livrare.

 

V. DECLARATIILE LIVRATORULUI

 

 1. Livratorul Tert declara faptul ca are cunostiinta si intelege ca are obligatia legala de a achita impozitele si taxele aferente veniturilor obtinute din prestarea Serviciilor de Livrare catre Clienti, se obliga sa declare la organele fiscale toate aceste venituri si sa isi achite, in temenele prevazute de lege, taxele si contributiile aferente acestora, fiind pe deplin si exclusiv raspunzator pentru orice prejudiciu aduse Bringo Magazin si/sau oricaror alti Utilizatori ai Bringo si/sau unor terti in legatura cu incălcarea obligatiei de mai sus.

 

 1. Livratorul Tert declara pe propia raspundere ca indeplineste conditiile legale, inclusiv detinerea tuturor autorizatiilor si avizelor cerute de lege, daca este cazul, pentru prestarea Serviciilor de Livrare.

 

 1. Livratorul Tert intelege ca eventualele diferende aparute in prestarea serviciilor si executarea mandatului privesc exclusiv pe acesta si Client si vor fi rezolvate cu buna credinta de catre acestia, fara implicarea Bringo Magazin ce este strain de raportul juridic dintre Livratorul Tert si Client.

 

 1. Livratorul Terț este singurul răspunzator pentru onorarea livrarii Produselor comandate de Clienţi şi pentru conformitatea Produselor furnizate Clienţilor.

 

Livratorul este singurul raspunzator pentru rezolvarea oricăror reclamaţii sau probleme sesizate de Clienţi in ceea ce priveste concordanta Produselor livrate cu Produsele comandate, cu livrarea acestora in termenul stabilit sau în legătură cu orice alte aspecte legate de pregatirea, achizitia Produselor pe seama Clientului şi livrarea acestora, după preluarea comenzii ce a fost transmisa in cadrul Bringo.

 

 1. Partenerul este singurul răspunzător față de Clienți și față de Livratori pentru acurateţea şi actualitatea informaţiilor furnizate Bringo pentru includerea lor în Bringo şi pentru orice alte informaţii furnizate în executarea prezentului Contract.

 

 1. Bringo Magazin nu isi asuma nici o obligatie de a supraveghea, inregistra sau edita comunicarile stabilite intre Utilizator, Livratorii si/sau Partener prin intermediul interfetei tehnice de acces a Produselor. Bringo Magazin nu raspunde pentru niciun efect pe care il poate avea completarea eronata de catre Utilizator a datelor care i se solicita.

 

 

VI. LIVRAREA SI PLATA PRODUSELOR

 

 1. Livratorul va lua toate măsurile necesare pentru colectarea, achitarea din surse proprii şi livrarea corespunzătoare a Produselor afişate în aplicatia Bringo, in baza mandatului incredintat, respectiv a comenzii facute de Client si Serviciului de Livrare prestat. Termenul de livrare a comenzilor poate fi afectat de aspecte care nu se pot gestiona de catre Bringo Magazin: trafic, conditii meteo, eventuale defectiuni ale autoturismului.

 

 1. Decontarea contravalorii Produselor se face de Client, cu prilejul receptiei Produselor de la Livrator. Clientul va efectua plata in numerar sau (la momentul la care aceasta opțiune va fi disponibila) cu cardul bancar, strict in moneda nationala (leu romanesc). Livratorul va prezenta Clientului documentul fiscal ce atesta valoarea cumparaturilor (bon fiscal / chitanta / factura fiscala), iar Clientul va achita contravaloarea inscrisa pe acest document.

 

 1. In cazul in care Clientul va opta pentru plata cu cardul la terminalul POS pus la dispozitie de catre Livrator, acesta va avea obligatia sa prezinte, pentru plata comenzii si a Serviciului de Livrare prestat, un card bancar valid acceptat de furnizorul serviciilor de plata care pune la dispozitie terminalul POS. In functie de setarile / functiile aplicabile fiecarui card bancar in parte, Clientului i se va putea solicita sa introduca, pe tastatura terminalului POS, un cod de autorizare a tranzactiei (cod PIN). Dupa validarea operatiunii de plata, Clientul va primi la adresa de e-mail indicată de acesta in contul de Utilizator, o chitanta in format electronic care atesta efectuarea transferului bancar.

 

 1. Bringo Magazin nu solicita direct sau indirect de la Client niciun fel de date bancare, toate aceste date necesare procesarii platii fiind colectate de furnizorul serviciilor de plata care asigura respectarea confidentialitatii datelor astfel colectate. Clientul este raspunzator pentru pastrarea confidentialitatii datelor bancare (inclusiv a codului PIN aferent cadrului bancar utilizat), Bringo Magazin fiind exonerata de orice raspundere fata de Client in cazul pierderii sau dezvaluirii datelor bancare confidentiale catre persoane neautorizate.

 

 1. Desi Bringo Magazin pune la dispozitia Clientilor facilitatea de plata printr-un terminal POS, aceasta nu presteaza servicii de plata catre Clienti. Prin urmare, Bringo Magazin nu va fi tinuta raspunzatoare pentru niciun fel de prejudiciu cauzat Clientului ca urmare a eventualelor deficiente de functionare a terminalului POS sau a oricaror alte disfunctionalitati ale serviciului de plata oferit de prestatorul de servicii de plata care impiedica efectuarea platii prin terminalul POS sau procesarea platii efectuate de Client prin intermediul terminalului POS. Pentru evitarea oricaror impedimente privind utilizarea serviciului de plata prin terminalul POS, Clientului i se recomanda sa solicite Livratorului confirmarea privind disponibilitatea terminalului POS.

 

VII. RASPUNDEREA PRIVIND PRODUSELE ACHIZITIONATE

 

 1. Partenerul este singurul raspunzator fata de Client cu privire la conformitatea si garantia Produselor achizitionate, cat si cu privire la respectarea tuturor obligatiilor prevazute in Legea 449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora. Bringo Magazin si Livratorul nu au nicio obligatie cu privire la lipsa de conformitate a Produselor achizitionate de Client de la Partener.

Partenerul răspunde pentru rezolvarea oricăror reclamaţii sau probleme sesizate de Clienţi privind conformitatea Produselor sau în legătură cu orice alte aspecte legate de vanzarea Produselor, pe baza reclamatiilor facute de Client.

 

 1. Bringo Magazin nu isi asuma nicio raspundere pentru comandarea de catre Clientii minori a unor produse din tutun si bauturi alcoolice. Bringo Magazin si Livratorul Tert isi rezerva dreptul de a nu remite Clientilor minori produsele din tutun si bauturile alcoolice comandate de acestia. In aceasta situatie, prepusul Bringo Magazin sau al Livratorului Tert va refuza livrarea acestor produse catre Clientii minori si va incasa doar contravaloarea colorlalte produse.

 

VIII. LIMITE DE ACCES SI UTILIZARE A BRINGO

 

 1. Utilizatorul va folosi pentru accesarea si utilizarea Bringo propriile sale echipamente, sisteme si programe (Smartphone, Tableta, PC, conexiune Internet, browser, computer etc.). Desi Bringo Magazin a depus eforturi pentru asigurarea accesibilitatii si utilizarii interfetei tehnice incluse in proiect prin internet ("online") a informatiilor aferente Bringo, Bringo Magazin nu raspunde pentru compatibilitatea Echipamentelor Informatice, sistemelor sau programelor folosite de Utilizator cu interfata tehnica a Bringo pentru accesarea/furnizarea online a ofertelor.

 

 1. Utilizatorul nu poate copia, publica, descarca, transmite, vinde, utiliza in aplicatii sau proiecte proprii sau ale unor terti, nici intermedia sau instraina in nici un mod materialele (texte, imagini, secvente video sau audio etc.) publicate in Bringo, fara acordul prealabil scris al Bringo Magazin.

 

 1. In utilizarea Bringo si/sau pentru contractarea ofertelor din Bringo, Utilizatorul este de acord sa nu: (i) utilizeze Bringo pentru a trimite junk e-mail, spam, mesaje in lant, scheme piramidale sau orice alte mesaje nesolicitate, comerciale sau in alt mod; (ii) afiseze, transmita, publice, distribuie sau difuzeze materiale sau informatii care sunt defaimatoare, ilegale, obscene, indecente, amenintatoare, abuzive, de hartuire sau ilegale; (iii) afiseze, transmita, publice, distribuie sau difuzeze materiale sau informatii care ar putea incita la discriminare, ura sau violenta fata de orice persoana sau un grup, pe criterii de rasa, religie, handicap, nationalitate sau in alt mod ilegal; (iv) ameninte, abuzeze, perturbe sau sa incalce in orice mod drepturile legale (inclusiv drepturile la intimitate) ale altor persoane; (v) utilizeze orice informatii sau materiale in orice maniera care incalca un drept de autor, brevet, marca comerciala sau alt drept de proprietate ale oricarei persoane; (vi) sa incarce fisiere care contin un virus, viermi, troieni sau date corupte care pot afecta functionarea calculatorului sau a proprietatii altuia; (vii) colecteze sau stocheze informatii personale despre alte persoane, inclusiv adrese de e-mail; (viii) faca reclama sau sa ofere cumpararea sau vinderea de bunuri sau servicii in orice scop comercial, cu exceptia cazului in care mijlocul de comunicare pus la dispozitie de Site permite in mod specific astfel de comunicari si numai pentru categoria de servicii si/sau bunuri prevazuta explicit; (ix) se prezinte ca avand o alta identitate in scopul de a insela ori induce in eroare alte persoane; (x) incalce legile sau regulamentele in vigoare; (xi) acceseze/utilizeze Site-ul/ofertele in orice mod care ar putea dezactiva, suprasolicita sau afecta Site-ul/contractarea ori derularea ofertelor sau care ar duce la interferenta cu alta parte care utilizeaza si beneficiaza de Site/oferte; (xii) afiseze, transmita, publice, distribuie sau difuzeze materiale sau informatii pe care nu aveti dreptul de a le transmite potrivit legii sau unui contract ori unei relatii contractuale sau fiduciare (de mandat), cum ar fi de informatii privilegiate sau informatii confidentiale dezvaluite in cursul raporturilor de munca sau al executarii unui acord de confidentialitate; (xiii) altereze rezultatele de evaluare ori sistemul de evaluare a ofertantilor/Utilizatorilor prin autoevaluare sau alte procedee cu efect similar, precum evaluarea pozitiva a unui ofertant cu care aveti relatii de rudenie, de afiliere sau altele care presupun o decizie interesata; (xiv) incerce sa obtina acces neautorizat la oricare dintre oferte, alte conturi, sisteme de computere sau retele conectate la Bringo/oferte prin hacking, spargere de parola sau prin orice alte mijloace.

 

 1. Orice incalcare a acestor limitari poate duce la blocarea accesului la Bringo a Utilizatorului si/sau la suspendarea contului de Utilizator, precum si, dupa caz, la sesizarea organelor in drept pentru aplicarea sanctiunilor contraventionale sau penale. Aceleasi prevederi se aplica si tentativei.

 

IX. INREGISTRAREA UTILIZATORULUI

 

 1. In cazul in care interfata tehnica prin care se comanda Produse solicita Utilizatorului sa se inscrie, respectiv sa isi creeze un cont, Utilizatorului i se va cere să finalizeze procesul de inregistrare prin furnizarea unor informatii si inregistrarea unui nume de utilizator si/sau alte informatii pentru utilizarea interfetei tehnice a Bringo si achizitionarea de Produse. Utilizatorul este responsabil pentru realitatea informatiilor furnizate la inregistrare, precum si pentru pastrarea confidentialitatii datelor si informatiilor transmise acestuia pentru achizitionarea efectiva a Produselor.

 

 1. In niciun caz Bringo Magazin, sau orice entitati asociate cu Bringo Magazin nu vor fi raspunzatoare pentru nici un fel de pierderi directe sau indirecte aferente si pentru nici un fel de daune care ar rezulta din divulgarea de catre Utilizator a datelor si informatiilor furnizate pentru achizitionarea efectiva a Produselor.

 

 1. Inregistrarea contului de Utilizator al Utilizatorului in vederea comandarii de Produse poate fi amânată sau refuzată atunci când nu sunt furnizate informatiile necesare solicitate, precum si atunci când Utilizatorul are o situatie care genereaza un conflict de interese incompatibil cu oferta Partenerilor, cu securitatea proiectului Bringo sau cu activitatea Bringo Magazin si/sau a oricarei entitati asociate cu aceasta.

 

 1. Bringo Magazin sau orice entitate asociata nu are nicio obligatie de a monitoriza activitatea de mandatare a Livratorului Tert si procesul de contractare a Produselor, dar are dreptul de a revizui datele, informatiile si materialele postate in cadrul Bringo prin orice mijloc de comunicare si de a indeparta, discretionar, orice fel de materiale sau date care incalca conditiile de acces si utilizare a Bringo sau care este, in opinia Bringo Magazin, inacceptabil.

 

X. DATE CU CARACTER PERSONAL SI CONFIDENTIALITATE

 

 1. In conformitate cu prevederile legislatiei aplicabile privind protectia datelor personale, Bringo Magazin prelucreaza in condiții de siguranta datele cu caracter personal ale Utilizatorilor Bringo.

 

 1. CATEGORII DE DATE PERSONALE PRELUCRATE

A) Bringo Magazin va prelucra urmatoarele date personale ale Clientilor:

(i) nume si prenume, telefon, adresa de domiciliu/resedinta, adresa de livrare, email, date de geolocalizare (furnizate de echipamentul IT pe care este instalata / ruleaza Bringo, daca functia de geolocalizare este activata pe respectivul Echipament Informatic), metoda de plată aleasă, Produse comandate, precum si orice alte date pe care Clientul le furnizeaza in mod direct prin Bringo si/sau prin intermediul Livratorului, cu ocazia livrarii Produselor comandate sau prin utilizarea Serviciului (e.g. cum ar fi Continutul Furnizat de Utilizatori astfel cum este acesta definit in acest Contract).

(ii) daca inregistrarea contului de Utilizator in Bringo se face prin intermediul contului de Facebook sau Google, Bringo Magazin va prelucra datele publice de profil afisate de aplicatiile respective;

(iii) Bringo Magazin poate, de asemenea, prelucra date referitoare la modul in care este utilizat Bringo cum ar fi comportamentul/preferinte/obisnuinte in cadrul Bringo, comenzi anterioare efectuate prin Bringo.

B) Bringo Magazin va prelucra urmatoarele date personale ale Livratorilor (persoane fizice): nume si prenume, telefon, imagine, mijlocul de transport utilizat, date de geolocalizare, precum si orice date furnizate de acesta prin intermediul Bringo, cum ar fi Continutul Furnizat de Utilizatori.

 

 1. SCOPURILE PRELUCRARII

A) Datele cu caracter personal cu privire la Clienti pot fi prelucrate de Bringo Magazin direct si/sau prin intermediul imputernicitilor, in urmatoarele scopuri:

(i) in vederea preluarii, validarii, expedierii si facturarii comenzii Clientului, informarea Clientului asupra starii comenzii si livrarea catre Client a Produselor comandate, informarii Clientului asupra eventualelor optiuni de comanda a Produselor in zona in care se afla;

(ii) in scopul efectuarii diverselor analize, raportari privind modul de funcționare a Serviciilor, realizarea de profiluri de preferinte de consum, in principal, vederea imbunatatirii Serviciilor oferite de Bringo Magazin. Bringo Magazin va putea transmite datele statistice si catre Partenerii sai. Cu toate acestea, mentionam ca toate informatiile astfel transmise catre tertii Parteneri vor fi furnizate in forma agregata, fara a include date care ar putea duce la identificrea (direct sau indirect) a persoanelor vizate. Datele rezultand din activitatea de creare a profilurilor privind preferintele de consum nu vor fi folosite pentru a produce efecte juridice cu privire la Utilizator sau altfel incat sa il afecteze intr-o masura semnificativa;

(iii) datele privind numele si prenumele, email, adresa postala pot fi colectate si prelucrate in scop de marketing, reclama, publicitate, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanta (e.g. e-mail, telefon) si prin alte platforme de comunicare digitala, de informatii privind produsele si serviciile Bringo Magazin si/sau ale tertilor parteneri contractuali ai Bringo Magazin.

B) Datele cu caracter personal ale Livratorilor persoane fizice sunt prelucrate de catre Bringo Magazin in scopul derularii raportulor contractuale cu Bringo Magazin, inclusiv in scopul onorarii comenzilor plasate de Client in cadrul Bringo, urmand a fi dezvaluite si catre Client pentru informarea acestuia cu privire la statusul comenzii sale, precum si pentru scopul transmiterii de comunicari comerciale.

 

 1. DURATA STOCĂRII DATELOR

 

 1. Ca principiu, Bringo Magazin va stoca datele cu caracter personal pe întreaga durată a raporturilor contractuale, iar ulterior datele personale vor fi stocate pentru perioadele aplicabile diverselor tipuri de date personale, stabilite conform politicii Bringo Magazin de stocare și arhivare a datelor și documentelor.

 2.  Datele de geo-localizare, atunci când sunt activate serviciile de geo-localizare în aplicația Bringo, vor utilizate doar pentru scopul și pe perioada necesară determinării adresei de livrare a Produselor.

 3. Dacă vă retrageți acordul pentru prelucrarea datelor și nu mai există temeiuri juridice pentru prelucrare sau vă opuneți prelucrării și nu există motive legitime și imperioase pentru prelucrare care să prevaleze, Bringo Magazin va înceta prelucrarea datelor personale.

 

 1. PERSOANELE CARE POT AVEA ACCES LA DATELE PERSONALE

 

 1. Datele personale colectate sunt, in principal, prelucrate de Bringo Magazin, prin angajatii sai autorizati sa prelucreze date personale.

 2. Datele personale pot fi, de asemena, divulgate urmatoarelor categorii de persoane:

(i) imputernicitii Bringo Magazin care pot prelucra datele personale in numele si pe seama Bringo Magazin pentru oricare dintre scopurile mentionate;

(ii) datele Clientilor catre Livratori, pentru a le permite sa furnizeze Serviciile de Livrare catre Clienti;

(iii) datele Livratorilor catre Clienti, pentru scopul derularii raporturilor contractuale privind Serviciile de Livrare;

(iii) autoritatilor publice, ca raspuns la o solicitare de informatii facuta cu respectarea prevederilor legale sau in orice caz pentru ca Bringo Magazin sa aduca la indeplinire o obligatie legala a acesteia;

(iv) unor terte parti, in legatura cu sau pe durata negocierilor care vizează o fuziune, o vanzare a activelor Bringo Magazin, consolidarea sau restructurarea, finantarea sau achiziționarea Bringo Magazin sau a unei portiuni din aceasta de catre alte entitati;

(v) Partenerilor Bringo Magazin sau altor terte parti cu care Bringo Magazin intra in raporturi contractuale;

(vi) Publicului larg, in cazul Continutului Furnizat de Utilizatori.

 

 1. DREPTURILE PERSOANEI VIZATE

 

 1. Furnizarea datelor personale si acordul pentru prelucrarea datelor personale conform acestui Contract nu sunt obligatorii, totuși refuzul acordului determina imposibilitatea derularii raporturilor contractuale cu Bringo Magazin, respectiv Utilizatorii nu vor putea beneficia de toate sau o parte dintre Servicile oferite de Bringo Magazin, iar Livratorii nu vor putea utiliza aplicația Bringo pentru a furniza Serviciile de Livrare.

 

  1. Deși Societatea cere acordul pentru prelucrarea anumitor date personale, acest acord nu este întotdeauna necesar conform legii. Astfel, Bringo Magazin poate utiliza alte temeiuri legale pentru prelucrarea datelor, cum ar fi executarea contractului încheiat cu Utilizatorul, sau asigurarea derularii raporturilor contractuale cu Livratorii în ceea ce privește furnizarea Serviciilor de Livrare, respectarea obligațiilor legale ce îi revin Bringo Magazin, sau în cazul în care Societatea sau un beneficiar terț are un interes legitim în ceea ce privește prelucrarea datelor personale, cum ar fi: a) prelucrarea datelor pentru efectuarea de analize, raportari privind modul de funcționare a Serviciilor, realizarea de profiluri de preferinte de consum, in principal, in vederea imbunatatirii Serviciilor oferite de Bringo Magazin si b) comunicarea datelor personale ale Livratorului catre Client in vederea informarii acestuia privind stadiul comenzii).

  2. Conform legii, Utilizatorului le sunt recunoscute o serie de drepturi, în calitate de persoană vizată, în special: dreptul la informare, dreptul de a avea acces la date, dreptul de a interveni asupra datelor, dreptul la opoziție, precum și dreptul de a nu face obiectul unei decizii individuale.

 

  1. Pentru exercitarea drepturilor mentionate mai sus, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata, la urmatoarele date de contact:

 

Adresa: str. Barbu Vacarescu, nr 164A, Hotel Caro, cladirea Castel, Sector 2, Bucuresti

E-mail: contact@bringo.ro

Atn: Departamentul de Marketing Bringo

 

Bringo Magazin nu raspunde solicitarilor anonime. Prin urmare, in cazul incare ne scrieti prin e-mail, va rugam sa ne indicati numele si prenumele dvs. pentru a va identifica si raspunde in mod adecvat solicitarii dvs.

  1. De asemenea, aveți dreptul de a depune o cerere la autoritatea de supraveghere a prelucrării datelor și dreptul de a vă adresa instanțelor de judecată.

  2. In functie de solicitare, Bringo Magazin se obligă:

(i) sa confirme solicitantului daca prelucreaza sau nu datele sale personale;

(ii) sa rectifice, actualizeze, blocheze, stearga sau sa transforme in date anonime, in mod gratuit, datele a caror prelucrare nu este conforma dispozițiilor legii;

(iii) sa inceteze prelucrarea datelor personale ale solicitantului.

  1. De asemenea, in orice moment, Utilizatorul are acces la datele sale de identificare / contact, putand sa le editeze / modifice, direct in Bringo, in sectiunea „contul meu”. Pentru dezabonarea de la comunicari comerciale, Utilizatorul poate folosi optiunea de la finalul fiecarui e-mail continand comunicari comerciale. Pentru dezactivarea serviciilor de geo-localizare, Utilizatorul poate accesa oricand setarile Dispozitivului Informatic utilizat.

 

XI. CONTINUT FURNIZAT DE UTILIZATORI

 

 1. Bringo Magazin poate, in mod discretionar, sa permita periodic Utilizatorilor sa transmita, sa incarce, publice sau puna la dispozitia Bringo Magazin, prin intermediul Serviciilor, continut si informatii in format foto / video, media, text (inclusiv sub inclusiv sub forma comentariilor si opiniilor despre Servicii, solicitarilor unor cereri de asistenta, comunicarilor cu Livratorii) („Conținut Furnizat de Utilizatori”). Prin punerea la dispozitie a Conținutului Furnizat de Utilizatori, Utilizatorul acorda Bringo Magazin o licenta valabila la nivel mondial, perpetua, transferabila, cu titlu gratuit, cu drept de sublicentiere, de a utiliza, a copia, a modifica, a crea opere derivate, a distribui, a afisa public, a reprezenta public si a exploata in orice alt mod Continutul Furnizat de Utilizator in toate formatele si pe toate canalele de distributie cunoscute in prezent sau create in viitor.

 

 1. Utilizatorul declara si garanteaza urmatoarele: (i) este proprietarul unic si exclusiv al intregului Continut Furnizat de Utilizator, sau detine toate drepturile, licentele, acordurile si autorizatiile necesare pentru a acorda Bringo Magazin licenta de mai sus; și (ii) nici Continutul Furnizat de Utilizator, nici transmiterea, incarcare, publicarea sau furnizarea acestuia, nici utilizarea de catre Bringo Magazin a respectivului continut conform acestui contract nu va constitui incalcarea, insusirea ilegala sau nerespectarea drepturilor de proprietate sau de proprietate intelectuala ale unui tert, sau a drepturilor de publicitate sau confidentialitate ale unui tert, nici nu va duce la incalcarea vreunei legi sau reglementari aplicabile.

 

 1. Utilizatorul se obliga sa nu transmita Continut Furnizat de Utilizator cu caracter denigrator, calomnios, care incita la ura, violent, obscen, pornografic, ilegal sau jignitor, dupa cum stabilește Bringo Magazin la altitudinea sa exclusiva, indiferent daca respectivul material este protejat prin lege sau nu. Bringo Magazin are posibilitatea, dar nu si obligația, de a examina, a monitoriza sau a sterge Continutul Furnizat de Utilizatori, la latitudinea exclusiva a Uber, in orice moment, indiferent de motiv, fara notificare prealabila.

 

XII. LEGATURI CATRE SITE-URI ALE UNOR TERTE PARTI

 

 1. Bringo poate include legaturi (link-uri) catre site-uri ale unor terte parti care sunt controlate si intretinute de catre alte persoane. Orice legatura catre/la alte site-uri nu este o aprobare a acestora si Utilizatorul declara ca este de acord ca Bringo Magazin, si oricare dintre entitatile asociate cu Bringo Magazin, inclusiv orice angajat, director sau administrator al lor, nu va fi tinut raspunzator pentru continutul sau disponibilitatea oricaruia dintre respectivele site-uri.

 

XIII. DECLINAREA SI LIMITAREA RASPUNDERII

 

 1. Utilizarea Bringo se face in conditiile prezente si "CA ATARE", respectiv "ASA CUM ESTE DISPONIBIL", fara nicio reprezentare sau aprobare si fara vreo garantie, fie ea expresa sau implicita, exceptand reprezentarile referitoare la plati facute de Utilizator prin intermediul Bringo.

 

 1. Bringo Magazin si entitatile asociate cu Bringo Magazin, inclusiv orice angajat, director sau administrator al acestora, nu vor fi raspunzatori pentru nicio pierdere directa, indirecta sau aferenta si pentru nici un fel de prejudicii (incluzand, fara a se limita la: pierderea afacerii sau oportunitatii, pierderea de date, venituri sau profituri de orice fel) decurgand din sau in legatura cu utilizarea Bringo, sau furnizarea oricaror Servicii.

 

 1. Bringo Magazin nu declara si nu ofera nici o garantie ca Bringo va raspunde asteptarilor Utilizatorului altfel decat s-a prevazut explicit sau ca vor indeplini anumite cerinte si nici ca functionalitatea Bringo va fi neintrerupta sau fara erori, ca defectele vor fi corectate sau ca proiectul, produsele din cadrul proiectului sau serverul care le face disponibile sunt lipsite de virusi informatici sau orice alte elemente care pot afecta sistemele cu care interactioneaza direct sau indirect.

 

 1. Bringo Magazin si/sau entitatile asociate cu Bringo isi rezerva dreptul de a refuza Utilizatorului oricand accesul la aplicatia Bringo si de a nu raspunde pentru utilizarea neautorizata/frauduloasa a Bringo.

 

 1. Bringo Magazin si/sau entitatile asociate cu Bringo isi rezerva dreptul de a refuza sau de a elimina imagini sau texte postate in Bringo ori transmise prin mijloacele de comunicare si/sau de utilizare a ofertelor.

 

XIV. DESPAGUBIRI

 

 1. Prin utilizarea Bringo, respectiv a interfetei tehnice de contractare a Produselor, Utilizatorul isi exprima acordul sa despagubeasca si sa exonereze de raspundere Bringo Magazinsi/sau entitatile asociate cu Bringo Magazin, inclusiv orice angajat, director sau administrator al lor, in legatura cu orice incalcare a acestui Contract pe care Utilizatorul o savarseste, ca si in legatura cu orice pretentie sau cerere impotriva Bringo Magazin si/sau a oricaror firme asociate cu Bringo Magazin, inclusiv a angajatilor, directorilor sau administratorilor acestora facuta de catre o terta parte si care decurge din utilizarea neconforma de catre Utilizator a Bringo si/sau din transmiterea oricarui element de continut transmis prin intermediul Bringo, incluzand, fara limitare, toate cererile, actiunile, procedurile, pierderile, daunele-interese, costurile, cheltuielile (inclusiv costurile rezonabile si cheltuieli legale), oricum ar fi suferite sau suportate de catre Bringo Magazin si/sausau de catre entitatile asociate cu Bringo.

 

XV. DREPTURI DE AUTOR, PROPRIETATEA INTELECTUALA

 

 1. Bringo Magazin deține drepturile de autor și toate celelalte drepturi de proprietate intelectuală cu privire la Bringo, inclusiv cu privire la continutul Bringo si/sau programele de calculator asociate Bringo, iar Partenerii, Clientii și Livratorii nu vor disputa sau contesta, direct sau indirect, în timpul desfășurării relațiilor contractuale și după încetarea Contractului, oricare din aceste drepturi ale Bringo Magazin și/sau afiliaților acestuia și nici validitatea acestora.

 

 1. În vederea îndeplinirii obligațiilor acestora ce derivă din Contract, Partenerii, Clienții și Livratorii vor folosi drepturile de proprietate intelectuală ale Bringo Magazin și/sau ale afiliaților săi deținute asupra Bringo și/sau asupra materialelor cu privire la Bringo în limitele obiectului acestui Contract.

 

 1. Partenerii, Clienții și Livratorii nu vor reproduce, copia, duplica si/sau utiliza (altfel decat este prevazut in acest Contract) programul de calculator Bringo si nicio parte a Bringo, ori mărcile deținute de Bringo Magazin și/sau de orice afiliat al său fără consimțământul Bringo Magazin exprimat în scris.

 

 1. Partenerul, Clientul sau Livratorul nu va înregistra la nicio instituție/autoritate/organism național sau internațional, în mod direct sau indirect, sub nicio circumstanță, fără aprobarea expresă prealabilă a Bringo Magazin, mărci, denumiri, domenii de internet, firme, logo-uri, drepturi de autor sau orice alte drepturi de proprietate intelectuală, precum și orice alte derivate ale acestora deținute de Bringo Magazin și/sau oricare afiliat al Bringo Magazin. Această obligație este esențială, astfel încât, în caz de încălcare a acesteia de către un Partener, Client sau Livratori și partea care a încălcat această obligatie va transfera sau cesiona imediat către Bringo Magazin drepturile derivate din această înregistrare și va plăti eventualele daune cauzate Bringo Magazin. Numele produselor, brandurile, logourile, siglele şi numele de companii sunt mărci înregistrate ale deţinătorilor respectivi.

 

 1. Dreptul Partenerilor, Clienților și Livratorilor de a folosi mărcile, simbolurile, programul de calculator ale Bringo Magazin (conform celor prevazute in mod expres in acest Contract) va înceta imediat la încetarea, din orice motiv, a acestui Contract.

 

XVI. NULITATI

 

 1. Daca oricare dintre clauzele acestui Contract va fi declarata de o instanta competenta ca invalida, ilegala sau inaplicabila din orice motiv, respectiva clauza (orice termen/conditie) va fi inlaturat(a) iar restul clauzelor (termenilor si conditiilor) vor ramane in vigoare, continuand sa produca efecte, fiind obligatorii si executorii. In cazul unei astfel de nulitati, clauzele, termenii si/sau conditiile anulate vor fi inlocuiti/inlocuite cu altii/altele adecvate in termen de 5 (cinci) zile lucratoare de la data la care hotararea judecatoreasca de declarare a nulitatii produce efecte juridice.

 

XVII. LEGEA APLICABILA SI INSTANTA DE JUDECATA

 

 1. Acest Contract va fi guvernat si interpretat in conformitate cu legile din Romania, iar orice dispute sau litigii dintre parti in legatura cu acesta vor fi solutionate de instantele judecatoresti competente de la sediul social al Bringo Magazin.

 

XVIII. MODIFICAREA SI ACTUALIZAREA TERMENILOR SI CONDITIILOR

 

 1. Bringo Magazin isi rezerva dreptul de a modifica periodic acest Contract, precum si orice alti termeni si conditii speciale afisate in Bringo. Modificarile vor intra in vigoare in momentul in care Bringo Magazin publica respectivele conditii actualizate, sau cand publica politicile modificate sau condițiile suplimentare in sectiunile aferente Serviciul relevant pentru care acestea sunt aplicabile. Accesarea sau utilizarea in continuare a Serviciilor dupa respectiva publicare constituie acordul Utilizatorului de a respecta condițiile modificate.